Fri leverans för beställningar över 30 £
Live Chat
WorldwideLeverans över hela världen nu tillgänglig
Excellent Excellent Trustpilot

Introduktion

Välkommen till Alphagreen. Alphagreen är en onlineplattform för försäljning av hampabaserade skönhetsprodukter och drivs av Alphagreen Group Limited (”ALPHAGREEN”).

ALPHAGREEN respekterar din integritet och har åtagit sig att skydda dina personuppgifter. Detta integritetsmeddelande informerar dig om hur vi tar hand om dina personuppgifter när du besöker vår plattform (oavsett varifrån du besöker den) och informerar dig om dina integritetsrättigheter och hur lagen skyddar dig.

Vår plattform består av www.alphagreen.com, andra webbplatser och appar på vilka denna sekretesspolicy är publicerad och som är ALPHAGREEN-märkta eller drivs av ALPHAGREEN-plugins, widgets och innehåll som är inbäddade på webbplatser från tredje part samt kommunikation och tjänster som erbjuds via sådana webbplatser, appar, plugins, widgets och innehåll.

Det här integritetsmeddelandet är uppbyggt i ett skiktformat så att du kan klicka dig fram till de specifika områden som anges nedan. Du kan också ladda ner en pdf-version av policyn på www.alphagreen.io. Använd även ordlistan för att förstå innebörden av vissa termer som används i detta integritetsmeddelande.

1. Viktig information och vilka vi är

Syftet med detta integritetsmeddelande

Detta integritetsmeddelande syftar till att ge dig information om hur Alphagreen samlar in och behandlar dina personuppgifter genom din användning av den här plattformen, inklusive uppgifter som du kan lämna via den här plattformen när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, köper en produkt eller tjänst eller deltar i en tävling. 

Plattformen är inte avsedd för barn och vi samlar inte medvetet in uppgifter om barn.

Det är viktigt att du läser detta integritetsmeddelande tillsammans med andra integritetsmeddelanden eller meddelanden om rättvis behandling som vi kan tillhandahålla vid specifika tillfällen när vi samlar in eller behandlar personuppgifter om dig så att du är fullt medveten om hur och varför vi använder dina uppgifter. Detta integritetsmeddelande kompletterar de andra meddelandena och är inte avsett att åsidosätta dem. 

Controller

Alphagreen Group Limited är registeransvarig och ansvarig för dina personuppgifter (kollektivt kallade ”Alphagreen”, ”vi”, ”oss” eller ”vår” i detta integritetsmeddelande).

Vi har utsett en dataskyddsansvarig (DPM) som är ansvarig för att övervaka frågor i samband med detta integritetsmeddelande. Om du har några frågor om detta integritetsmeddelande, inklusive begäran om att utöva dina lagliga rättigheter, vänligen kontakta DPM med hjälp av de uppgifter som anges nedan. 

Kontaktuppgifter – 

Våra fullständiga uppgifter är: 

Fullständigt namn på den juridiska personen: Alphagreen Group Limited

DPM:s namn eller titel:  

E-postadress:       [email protected] 

Postadress:       71-75 Shelton Street, London, WC2H 9JQ, United Kingdom

Du har rätt att när som helst lämna in ett klagomål till Data Protection Commissioner’s Office (DPC), den irländska tillsynsmyndigheten för dataskyddsfrågor (https://dataprotection.ie). Vi skulle dock uppskatta att få möjlighet att ta itu med dina problem innan du vänder dig till DPC, så kontakta oss i första hand. 

Ändringar i sekretessmeddelandet och din skyldighet att informera oss om ändringar

Denna version uppdaterades senast den 22 november 2019 och historiska versioner kan erhållas genom att kontakta oss.

Det är viktigt att de personuppgifter som vi har om dig är korrekta och aktuella. Håll oss informerade om dina personuppgifter ändras under din relation med oss.

Plugins, widgets och länkar från tredje part

Vår plattform kan innehålla funktioner för sociala medier från tredje part och andra plug-ins och widgets från tredje part. När dessa funktioner visas på vår plattform drivs de av tredje part och omfattas av deras egna sekretesspolicyer i stället för denna sekretesspolicy. Vår plattform kan också innehålla länkar till webbplatser från tredje part som inte kontrolleras eller drivs av oss. Observera att vi inte är ansvariga för sekretesspraxis på sådana andra webbplatser. När du lämnar vår plattform uppmanar vi dig att läsa sekretessmeddelandet på alla webbplatser och program du besöker.

2. De uppgifter vi samlar in om dig

Med personuppgifter eller personlig information avses all information om en person som gör det möjligt att identifiera den personen. Den omfattar inte uppgifter där identiteten har tagits bort (anonyma uppgifter).

Vi kan samla in, använda, lagra och överföra olika typer av personuppgifter om dig som vi har grupperat nedan:

  • Identitetsuppgifter omfattar förnamn, efternamn, användarnamn eller liknande identifierare, titel, födelsedatum, foto och kön.
  • Kontaktuppgifter innehåller adress, faktureringsadress, e-postadress och telefonnummer.
  • Finansiella uppgifter innehåller uppgifter om betalkort.
  • Transaktionsuppgifter innehåller uppgifter om betalningar till och från dig och andra uppgifter om produkter och tjänster som du har köpt från oss.
  • Tekniska data omfattar IP-adress (Internet Protocol), dina inloggningsuppgifter, profil-ID från tredje part, typ och version av webbläsare, unik mobilidentifiering, t.ex. enhets-ID eller IMEI-nummer, information om mobilnätverk, ditt mobila operativsystem, tidszoninställning och plats, typer och versioner av webbläsartillägg, kraschspår, operativsystem och plattform samt annan teknik på de enheter som du använder för att få tillgång till denna plattform. Vi kan också använda GPS-teknik för att avgöra var du befinner dig. Vissa av våra tjänster med lokalisering kräver dina personuppgifter för att funktionen ska fungera. Om du vill använda en viss funktion kommer du att bli ombedd att uttryckligen samtycka till att dina uppgifter används för detta ändamål.
  • Uppgifter om profilenDetta inkluderar ditt användarnamn och lösenord, köp eller beställningar som du har gjort, dina intressen, preferenser, feedback och enkätsvar. 
  • Uppgifter om innehållomfattar information och innehåll som du skickar eller lägger upp på vår plattform, inklusive dina foton, kommentarer, recensioner, sökningar, fotonoteringar, planer och diskussioner. 
  • Användningsuppgifterinnehåller information om hur du använder vår plattform, våra produkter och tjänster. 
  • Marknadsföring och kommunikation Uppgifter inkluderar dina preferenser när det gäller att ta emot marknadsföring från oss och våra tredje parter och dina kommunikationspreferenser.

Vi samlar också in, använder och delar aggregerade uppgifter, t.ex. statistiska eller demografiska uppgifter, i vilket syfte som helst. Aggregerade uppgifter kan härledas från dina personuppgifter men betraktas inte som personuppgifter enligt lagen eftersom dessa uppgifter inte direkt eller indirekt avslöjar din identitet. Vi kan till exempel samla dina användningsuppgifter för att beräkna hur många procent av användarna som har tillgång till en viss funktion i plattformen. Men om vi kombinerar eller kopplar samman aggregerade data med dina personuppgifter så att de direkt eller indirekt kan identifiera dig, behandlar vi de kombinerade uppgifterna som personuppgifter som kommer att användas i enlighet med detta integritetsmeddelande.

Vi samlar inte in några särskilda kategorier av personuppgifter om dig (detta inkluderar information om din ras eller etnicitet, religiösa eller filosofiska övertygelse, ditt sexliv, sexuell läggning, politiska åsikter, medlemskap i fackförening, information om din hälsa samt genetiska och biometriska uppgifter). Vi samlar inte heller in någon information om brottsdomar och brott.

Om du underlåter att lämna personuppgifter

Om vi behöver samla in personuppgifter enligt lag eller enligt villkoren i ett avtal som vi har med dig och du inte tillhandahåller dessa uppgifter när du begär det, kan det hända att vi inte kan fullfölja det avtal som vi har eller försöker ingå med dig (t.ex. för att förse dig med varor eller tjänster). I detta fall kan vi bli tvungna att avbryta en produkt eller tjänst som du har hos oss, men vi kommer att meddela dig om detta vid det tillfället. 

3. Hur samlas dina uppgifter in? 

Vi använder olika metoder för att samla in data från och om dig, bland annat genom:

  • Direkta interaktioner. Du kan ge oss dina identitets-, kontakt- och finansiella uppgifter genom att fylla i formulär eller genom att kommunicera med oss per post, telefon, e-post eller på annat sätt. Detta omfattar personuppgifter som du lämnar när du:
  • ansöka om våra produkter eller tjänster;
  • skapa ett konto på vår plattform;
  • prenumerera på våra tjänster eller publikationer; 
  • begära att marknadsföring skickas till dig;
  • skicka innehåll till plattformen
  • delta i en tävling, kampanj eller undersökning, eller
  • ge oss lite feedback;
  • skrivandet av en recension. 
  • Automatiserad teknik eller automatiserade interaktioner. När du interagerar med vår plattform kan det hända att vi automatiskt samlar in tekniska data om din utrustning, dina surfaktiviteter och mönster. Vi samlar in dessa personuppgifter genom att använda cookies, serverloggar och annan liknande teknik. Se vår policy för cookies.
  • Information om platsen. Vi får din enhets position om du aktiverar detta i din webbläsare eller mobila enhet. Vi kan dra slutsatser om din allmänna plats från din IP-adress. Du kan också välja att ge oss din platsinformation genom att ange denna information i vår plattform, inkludera den i dina enhetsinställningar eller när du går till kassan som en leverans- eller faktureringsadress.
  • Tredje part eller offentligt tillgängliga källor. Vi kan få personuppgifter om dig från olika tredje parter och offentliga källor, t.ex; 
  • Tekniska data från analysleverantörer som Google eller Facebook som är baserade inom EU; 
  • Kontakt-, finans- och transaktionsuppgifter från leverantörer av tekniska tjänster, betalnings- och leveranstjänster, t.ex. Stripe, som är baserade utanför EU.
  • Identitets- och kontaktuppgifter från offentligt tillgängliga källor: Companies Registration Office, Companies House i Storbritannien och valregistret inom EU.
  • Andra plattformar. Vi kan få information om dig från tredjepartsplattformar som får ditt tillstånd att dela denna information med oss. Om du väljer att anmäla dig till vår plattform via Facebook eller Google eller laddar upp dina kontakter från din e-posttjänst från en tredje part kommer du att bli ombedd att dela viss information med oss som identifieras av dessa tredjepartsplattformar.
  • Vi har ett nära samarbete med tredje parter (till exempel affärspartner, underleverantörer av tekniska tjänster, betalnings- och leveranstjänster, annonsnätverk, analysleverantörer, leverantörer av sökinformation, kreditupplysningsföretag) och kan få information om dig från dem.

4.  Hur vi använder dina personuppgifter 

Vi kommer endast att använda dina personuppgifter när lagen tillåter det. Vanligast är att vi använder dina personuppgifter under följande omständigheter:

 

  • När vi behöver fullgöra det avtal som vi är på väg att ingå eller har ingått med dig.
  • När det är nödvändigt för våra legitima intressen (eller en tredje parts intressen) och dina intressen och grundläggande rättigheter inte åsidosätter dessa intressen.
  • Om vi behöver uppfylla en rättslig eller lagstadgad skyldighet.

Generellt sett använder vi inte samtycke som rättslig grund för att behandla dina personuppgifter annat än när det gäller att skicka direktmarknadsföring från tredje part till dig via e-post eller sms. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke till marknadsföring genom att kontakta oss.

Ändamål för vilka vi kommer att använda dina personuppgifter

Nedan har vi i tabellform beskrivit alla de sätt vi planerar att använda dina personuppgifter på och vilka rättsliga grunder vi åberopar för att göra det. Vi har också identifierat våra legitima intressen där det är lämpligt.

Observera att vi kan behandla dina personuppgifter på mer än en laglig grund beroende på det specifika syfte för vilket vi använder dina uppgifter. Kontakta oss om du vill ha information om den specifika rättsliga grunden som vi åberopar för att behandla dina personuppgifter när mer än en grund anges i tabellen nedan. 

Syfte/Aktivitet Typ av uppgifter Laglig grund för behandling, inklusive legitimt intresse
För att registrera dig som ny kund (a) Identitet

(b) Kontakt

Uppfyllande av ett avtal med dig
För att behandla och leverera din beställning, inklusive:

(a) Hantera betalningar, avgifter och kostnader.

(b) Samla in och driva in pengar som är skyldiga oss.

(a) Identitet

(b) Kontakt

(c) Finansiell

(d) Transaktion

(e) Marknadsföring och kommunikation

(a) fullgörandet av ett avtal med dig

(b) Nödvändigt för våra legitima intressen (för att driva in skulder till oss).

För att hantera vår relation med dig, vilket inkluderar:

(a) Meddela dig om ändringar av våra villkor eller vår sekretesspolicy.

(b) Be dig lämna en recension eller delta i en undersökning.

(a) Identitet

(b) Kontakt

(c) Profil

(d) Marknadsföring och kommunikation

(a) fullgörandet av ett avtal med dig

(b) Nödvändigt för att uppfylla en rättslig förpliktelse.

(c) Nödvändigt för våra legitima intressen (för att hålla våra register uppdaterade och för att undersöka hur kunderna använder våra produkter/tjänster).

För att du ska kunna delta i en utlottning, tävling eller genomföra en undersökning. (a) Identitet

(b) Kontakt

(c) Profil

(d) Användning

(e) Marknadsföring och kommunikation

(a) fullgörandet av ett avtal med dig

(b) Nödvändigt för våra legitima intressen (för att studera hur kunderna använder våra produkter/tjänster, för att utveckla dem och utveckla vår verksamhet).

För att administrera och skydda vår verksamhet och denna plattform (inklusive felsökning, dataanalys, testning, systemunderhåll, support, rapportering och hosting av data).  (a) Identitet

(b) Kontakt

(c) Tekniska frågor

(a) Nödvändigt för våra legitima intressen (för att driva vår verksamhet, tillhandahålla administration och IT-tjänster, nätverkssäkerhet, förhindra bedrägerier och i samband med en företagsreorganisation eller omstrukturering av en grupp).

(b) Nödvändigt för att uppfylla en rättslig förpliktelse.

För att leverera relevant innehåll och annonser från plattformen till dig och för att mäta eller förstå effektiviteten hos de annonser vi visar dig. (a) Identitet

(b) Kontakt

(c) Profil

(d) Användning

(e) Marknadsföring och kommunikation

(f) Tekniskt

Nödvändigt för våra legitima intressen (för att studera hur kunderna använder våra produkter/tjänster, för att utveckla dem, för att utveckla vår verksamhet och för att informera vår marknadsföringsstrategi).
För att använda dataanalys för att förbättra vår plattform, våra produkter/tjänster, marknadsföring, kundrelationer och upplevelser. (a) Teknisk

(b) Användning

Nödvändigt för våra legitima intressen (för att definiera typer av kunder för våra produkter och tjänster, för att hålla vår plattform uppdaterad och relevant, för att utveckla vår verksamhet och för att informera vår marknadsföringsstrategi).
För att ge dig förslag och rekommendationer om varor eller tjänster som kan vara av intresse för dig. (a) Identitet

(b) Kontakt

(c) Tekniska frågor

(d) Användning

(e) Profil

Nödvändigt för våra legitima intressen (för att utveckla våra produkter/tjänster och utveckla vår verksamhet).

 

Marknadsföring

Vi strävar efter att ge dig valmöjligheter när det gäller användningen av vissa personuppgifter, särskilt när det gäller marknadsföring och reklam. Vi hyr inte ut eller säljer din personliga kontaktinformation (t.ex. din e-postadress i samband med din kontoregistrering) till tredje part som kan använda den för sina egna marknadsföringsändamål. Du kan anpassa dessa val genom dina inställningar i din profil.

Kampanjerbjudanden från oss 

Vi kan använda dina identitets-, kontakt-, teknik-, användnings- och profiluppgifter för att bilda oss en uppfattning om vad vi tror att du vill ha eller behöver, eller vad som kan vara av intresse för dig. På så sätt bestämmer vi vilka produkter, tjänster och erbjudanden som kan vara relevanta för dig (vi kallar detta marknadsföring). 

Du kommer att få marknadsföringsmeddelanden från oss om du har begärt information från oss eller köpt varor eller tjänster från oss eller om du gav oss dina uppgifter när du deltog i en tävling eller anmälde dig till en kampanj och om du i varje fall har valt att ta emot denna marknadsföring eller inte. Du kan när som helst avregistrera dig från dessa e-postmeddelanden genom att följa länken ”avregistrera dig” i sidfoten av e-postmeddelandet.

Marknadsföring från tredje part 

Vi kommer att få ditt uttryckliga samtycke innan vi delar dina personuppgifter med något företag utanför Alphagreen-koncernen i marknadsföringssyfte. 

Att välja bort

Du kan när som helst be oss eller tredje part att sluta skicka marknadsföringsmeddelanden till dig genom att markera eller avmarkera relevanta rutor för att justera dina marknadsföringspreferenser eller genom att följa länkarna för avregistrering i marknadsföringsmeddelanden som skickas till dig eller genom att kontakta oss när som helst. 

Om du väljer att inte ta emot dessa marknadsföringsmeddelanden gäller detta inte för personuppgifter som tillhandahålls till oss som ett resultat av ett köp av en produkt/tjänst, en upplevelse av en produkt/tjänst eller andra transaktioner.

Cookies

Du kan ställa in din webbläsare så att den vägrar alla eller vissa webbläsarcookies, eller så att den varnar dig när webbplatser ställer in eller använder cookies. Om du inaktiverar eller vägrar att ta emot cookies kan vissa delar av plattformen bli otillgängliga eller inte fungera korrekt. Mer information om vilka cookies vi använder finns i vår policy för cookies.

Ändring av syfte 

Vi kommer endast att använda dina personuppgifter för de ändamål för vilka vi samlade in dem, såvida vi inte rimligen anser att vi behöver använda dem av ett annat skäl och att det skälet är förenligt med det ursprungliga ändamålet. Om du vill ha en förklaring till hur behandlingen för det nya ändamålet är förenlig med det ursprungliga ändamålet kan du kontakta oss. 

Om vi behöver använda dina personuppgifter för ett annat syfte kommer vi att meddela dig detta och förklara vilken rättslig grund som gör det möjligt för oss att göra detta.

Observera att vi kan behandla dina personuppgifter utan din vetskap eller ditt samtycke, i enlighet med ovanstående regler, om det krävs eller är tillåtet enligt lag.

5. Utlämnande av dina personuppgifter

Vi kan behöva dela dina personuppgifter med de parter som anges nedan för de ändamål som anges i tabellen i punkt 4 ovan.

  • Interna tredje parter enligt ordlistan. 
  • Externa tredje parter enligt ordlistan.
  • Tredje part till vilken vi kan välja att sälja, överföra eller slå samman delar av vår verksamhet eller våra tillgångar. Alternativt kan vi försöka förvärva andra företag eller gå samman med dem. Om vår verksamhet förändras kan de nya ägarna använda dina personuppgifter på samma sätt som anges i detta integritetsmeddelande. 

Vi kräver att alla tredje parter respekterar säkerheten för dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med lagen. Vi tillåter inte att våra tredjepartstjänsteleverantörer använder dina personuppgifter för sina egna syften och tillåter dem endast att behandla dina personuppgifter för specificerade syften och i enlighet med våra instruktioner.

6. Internationella överföringar

Vissa av våra externa tredje parter är baserade utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. (EES) så deras behandling av dina personuppgifter kommer att innebära en överföring av uppgifter utanför EES. Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du denna överföring, lagring eller behandling. Vi kommer att vidta alla åtgärder som rimligen är nödvändiga för att se till att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt och i enlighet med denna sekretesspolicy.

Dataskyddslagarna skiljer sig åt mellan olika jurisdiktioner, och andra jurisdiktioner kanske inte ger samma skyddsnivå för personuppgifter som EES. När vi överför dina personuppgifter utanför EES ser vi till att de får ett liknande skydd, till exempel genom att se till att när vi använder oss av leverantörer som är baserade i USA kan vi överföra uppgifter till dem om de ingår i Privacy Shield, som kräver att de ger ett liknande skydd för personuppgifter som delas mellan Europa och USA. 

7. Datasäkerhet

Vi har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra att dina personuppgifter oavsiktligt förloras, används eller nås på ett obehörigt sätt, ändras eller avslöjas. Dessutom begränsar vi tillgången till dina personuppgifter till de anställda, agenter, entreprenörer och andra tredje parter som har ett affärsbehov av att veta. De kommer endast att behandla dina personuppgifter på våra instruktioner och de har tystnadsplikt. 

Vi har infört rutiner för att hantera misstänkta brott mot personuppgifter och kommer att meddela dig och alla tillämpliga tillsynsmyndigheter om ett brott där vi är skyldiga att göra det enligt lag.

8. Bevarande av uppgifter

Hur länge kommer ni att använda mina personuppgifter?

Vi kommer endast att behålla dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att uppfylla de syften som vi samlade in dem för, inklusive för att uppfylla rättsliga, bokföringsmässiga eller rapporteringsmässiga krav. 

För att fastställa lämplig lagringstid för personuppgifter tar vi hänsyn till mängden, arten och känsligheten av personuppgifterna, den potentiella risken för skada till följd av obehörig användning eller avslöjande av dina personuppgifter, de syften för vilka vi behandlar dina personuppgifter och om vi kan uppnå dessa syften på annat sätt, samt tillämpliga rättsliga krav.

Enligt lag måste vi behålla grundläggande information om våra kunder (inklusive kontakt-, identitets-, finans- och transaktionsuppgifter) i sex år efter det att de har upphört att vara kunder för skatteändamål.

Under vissa omständigheter kan du be oss att radera dina uppgifter: se begäran nedan för mer information.

Under vissa omständigheter kan vi anonymisera dina personuppgifter (så att de inte längre kan förknippas med dig) för forsknings- eller statistikändamål och i så fall kan vi använda dessa uppgifter på obestämd tid utan ytterligare meddelande till dig. 

9. Dina juridiska rättigheter

Under vissa omständigheter har du rättigheter enligt dataskyddslagarna när det gäller dina personuppgifter. Klicka på länken nedan för att få mer information om dessa rättigheter:

https://www.dataprotection.ie/docs/A-guide-to-your-rights-Plain-English-Version/r/858.htm

Om du vill utöva någon av de rättigheter som anges ovan, vänligen kontakta oss.

Ingen avgift krävs vanligtvis

Du behöver inte betala någon avgift för att få tillgång till dina personuppgifter (eller för att utöva någon av de andra rättigheterna). Vi kan dock ta ut en rimlig avgift om din begäran är uppenbart ogrundad, repetitiv eller överdriven. Alternativt kan vi vägra att uppfylla din begäran under dessa omständigheter.

Vad vi kan behöva av dig

Vi kan behöva begära specifik information från dig för att hjälpa oss att bekräfta din identitet och säkerställa din rätt att få tillgång till dina personuppgifter (eller att utöva någon av dina andra rättigheter). Detta är en säkerhetsåtgärd för att se till att personuppgifter inte lämnas ut till någon person som inte har rätt att få dem. Vi kan också kontakta dig för att be dig om ytterligare information om din begäran för att påskynda vårt svar.

Tidsgräns för att svara

Vi försöker besvara alla legitima förfrågningar inom en månad. Ibland kan det ta längre tid än en månad om din begäran är särskilt komplicerad eller om du har gjort flera förfrågningar. I så fall kommer vi att meddela dig och hålla dig uppdaterad. 

10. Ordlista

LAGLIG GRUND

Med legitimt intresse avses vårt företags intresse av att bedriva och hantera vår verksamhet så att vi kan ge dig den bästa tjänsten/produkten och den bästa och säkraste upplevelsen. Vi ser till att vi överväger och balanserar alla potentiella konsekvenser för dig (både positiva och negativa) och dina rättigheter innan vi behandlar dina personuppgifter för våra legitima intressen. Vi använder inte dina personuppgifter för aktiviteter där våra intressen väger tyngre än konsekvenserna för dig (såvida vi inte har ditt samtycke eller på annat sätt är skyldiga eller tillåtna enligt lag). Du kan få mer information om hur vi bedömer våra legitima intressen i förhållande till eventuella konsekvenser för dig när det gäller specifika aktiviteter genom att kontakta oss.

Uppfyllande av avtal innebär behandling av dina uppgifter när det är nödvändigt för att uppfylla ett avtal som du är part i eller för att vidta åtgärder på din begäran innan ett sådant avtal ingås.

Uppfyllande av en lagstadgad eller reglerad skyldighet innebär behandling av dina personuppgifter när det är nödvändigt för att uppfylla en lagstadgad eller reglerad skyldighet som vi är underkastade.

TREDJE PART

Externa tredje parter

  • Tjänsteleverantörer som agerar som registerförare och som är baserade utanför Irland och som tillhandahåller IT- och systemadministrationstjänster.
  • Professionella rådgivare som agerar som personuppgiftsbiträden, inklusive advokater, bankirer, revisorer och försäkringsbolag som är baserade i Irland och utanför Irland och som tillhandahåller konsult-, marknadsförings-, bank-, juridik-, försäkrings- och redovisningstjänster.
  • Revenue & Customs, tillsynsmyndigheter och andra myndigheter som är baserade på Irland och som kräver rapportering av behandlingsaktiviteter under vissa omständigheter.

DINA LAGLIGA RÄTTIGHETER

Du har rätt att:

Begär tillgång till dina personuppgifter (allmänt känt som en ”begäran om tillgång till personuppgifter”). Detta gör det möjligt för dig att få en kopia av de personuppgifter som vi har om dig och att kontrollera att vi behandlar dem lagligt.
Begäran om rättelse av de personuppgifter som vi har om dig. Detta gör det möjligt för dig att få alla ofullständiga eller felaktiga uppgifter som vi har om dig korrigerade, även om vi kan behöva verifiera att de nya uppgifter som du lämnar till oss är korrekta.
begära radering av dina personuppgifter. Detta gör det möjligt för dig att be oss radera eller ta bort personuppgifter om det inte finns någon god anledning till att vi fortsätter att behandla dem. Du har också rätt att be oss radera eller ta bort dina personuppgifter om du framgångsrikt har utövat din rätt att invända mot behandlingen (se nedan), om vi kan ha behandlat din information olagligt eller om vi är skyldiga att radera dina personuppgifter för att följa lokal lagstiftning. Observera dock att vi kanske inte alltid kan uppfylla din begäran om radering av särskilda rättsliga skäl som kommer att meddelas dig, om tillämpligt, vid tidpunkten för din begäran. 
Invändning mot behandling av dina personuppgifter när vi åberopar ett legitimt intresse (eller en tredje parts intresse) och det finns något i din särskilda situation som gör att du vill invända mot behandlingen på denna grund eftersom du anser att den påverkar dina grundläggande rättigheter och friheter. Du har också rätt att göra invändningar om vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring. I vissa fall kan vi visa att vi har tvingande legitima skäl för att behandla din information som väger tyngre än dina rättigheter och friheter.
Begäran om begränsning behandling av dina personuppgifter. Detta gör det möjligt för dig att be oss att avbryta behandlingen av dina personuppgifter i följande fall: (a) om du vill att vi ska fastställa uppgifternas riktighet; (b) om vår användning av uppgifterna är olaglig men du inte vill att vi ska radera dem; (c) om du behöver att vi behåller uppgifterna även om vi inte längre behöver dem eftersom du behöver dem för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk, eller (d) du har inväntat mot vår användning av dina uppgifter men vi behöver kontrollera om vi har övervägande legitima skäl att använda dem. 
Begär överföringen lämna ut dina personuppgifter till dig eller till en tredje part. Vi kommer att ge dig, eller en tredje part som du har valt, dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format. Observera att denna rättighet endast gäller automatiserad information som du ursprungligen gav oss ditt samtycke till att använda eller där vi använde informationen för att fullgöra ett avtal med dig. 
Återkalla samtycke när som helst när vi förlitar oss på samtycke för att behandla dina personuppgifter. Detta kommer dock inte att påverka lagligheten av den behandling som har utförts innan du återkallar ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke kan det hända att vi inte kan tillhandahålla vissa produkter eller tjänster till dig. Vi kommer att informera dig om detta när du återkallar ditt samtycke.